НАП погва сергиите по фестивали и събори

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

По-строг ще е контролът от страна на НАП на фестивали, изложения и концерти, предупреждават от приходната агенция. От там посочват, че следят календара на културните събития. Проверките ще следят основно за издаването на касови бележки и отчитането на оборотите.

Издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга независимо дали това става в търговски обект или на сергия по време на фестивал или изложение, припомнят от НАП. Фискалният бон е позволява на потребителите да упражняват правата си, припомнят от приходната администрация.

При нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП ще налагат глоби и ще запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец. От началото на годината до момента затворените обекти са над 700 в цялата страна, като средният срок на запечатване е 11 дни.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама