НАП откри 114 нарушения в хранителните магазини за месец

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Проверките бяха заради високите цени на храните

Разлика в касовата наличност и в наименованието на стоката или услугата в касовия бон са преобладаващите нарушения, установени от Националната агенция за приходите (НАП) при проверките в търговски обекти в периода 15 февруари – 17 март 2023 г.

Това съобщиха за БТА от НАП на въпроси във връзка с проверките, които от приходната агенция осъществяват във вериги магазини за хранителни стоки и супермаркети заедно с други контролни органи – Министерството на земеделието, Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Контролните действия бяха започнати от държавата заради високите цени на храните.

За периода 15 февруари – 17 март данъчните са установили общо 114 нарушения. Извършените съвместни проверки са над 570.

Преди дни инспектори от НАП, БАБХ и служители на реда проверяваха за незаконна търговия най-големите зеленчукови борси в Пловдив и София. Данъчните установиха общо 5 нарушения, сред които липса на касов апарат, неиздаване на касова бележка и разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата.

 

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА