Най-новите изисквания към производителите на храни и напитки обсъждат на форум в София

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Актуалните проблеми, свързани с най-новите изисквания към хранително-вкусовата промишленост ще бъдат във фокуса на симпозиум, организиран от Съюза по хранителна промишленост на тема ”Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки”.

Форумът ще е с международно участие и ще се състои на 12 и 13 октомври 2017 г. в Дома на науката и техниката в София. В първия ден лектор от Дирекция „Граничен контрол” на БАБХ ще обясни какви са изискванията при вноса и освобождаването на хранителни добавки и добавки в храни в България. Проф. Йордан Гогов ще говори за нормативните изисквания енергийната стойност на храните. Ще бъдат обсъдени новите законови аспекти при етикетиране на храни.

На следващия ден, 13 октомври,  лектори от БАБХ и МЗХГ ще обяснят как да защитим системата си за самоконтрол пред контролните органи, ще обърнат внимание на най-актуалното за новия Закон за храните. Ще има възможност да бъдат поставени въпроси към поканените лектори – проф.д-р Веселка Дулева, проф. д-р Йордан Гогов, експерти от  БАБХ , МЗХГ, Министерство на здравеопазването и др.

Освен лекции ще има и практически упражнения и дискусия по всички въпроси, вълнуващи производителите от хранителния бранш относно проверка от контролните органи от Българските ведомства и ЕС.

ЕТИКЕТИ:
Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА