Можем да си сътрудничим с Узбекистан в хранителната индустрия

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Българският бизнес може да си сътрудничи с колегите си от Узбекистан в сферата на хранителната и текстилната индустрия. Това е станало ясно от думите на посланика на Узбекистан Н.Пр. Улфрат Салахетдинович по време на среща със заместник-министъра на икономиката у нас Александър Манолев. Чуждестранният посланик е обърнал внимание, че Узбекистан може да предложи екологично чиста продукция за последваща консервация.

Стокообменът между двете страни се увеличава като отбелязва ръст с 8% за първото тримесечие на 2017 г. и достига 3,5 млн. щатски долара, съобщават от икономическото министерство.

Зам.-министър Манолев е посочил, че цифрите и историята на двустранните отношения показват, че има основа за активизиране на търговските ни връзки и е важно е да инициираме регулярни срещи между бизнеса от двете страни, което да създаде дългосрочни контакти. По думите му може да се задълбочи сътрудничеството в търговията, туризма, строителство и насърчаване на инвестициите. „България има готовност да разшири своя износ за Узбекистан, а в страната вече има български инвеститори, което трябва да се използва за разширяване на икономическите контакти“, каза българският заместник-министър. Манолев подчерта още, че български строителни компании имат необходимия опит и капацитет и могат да участват в изграждането на узбетски обекти.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА