Младите стопани получиха подкрепа от 2,4 млн. лева за Кампания 2022

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Финансовата помощ е разпределена между 3 202 стопани

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 2,4 млн. лв. (2 405 873 лв.) по схемата за млади земеделски стопани (МЗС). Финансовата помощ е разпределена между 3 202 стопани, които са декларирали площи по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) в заявлението за подпомагане за Кампания 2022 и са отбелязали участие по МЗС.

Прилагането на схемата за млади земеделски стопани, като част от директните плащания, започна от Кампания 2015. Допустими кандидати са фермери, които към годината на първото кандидатстване, не са били навършили 40 години.

Компенсаторната подкрепа се отпуска за първите 30 ха, допустими по СЕПП. Субсидията по схемата представлява допълнителна надбавка, която се равнява на 50% от подпомагането на хектар по СЕПП.

До 20 юни предстои и плащането на средствата по схемата за дребните земеделски стопани (ДЗС) за Кампания 2022.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама