“Млади фермери” се редят на опашка пред офиса на ДФ “Земделие” в Кюстендил

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Повече от 80 души чакат пред офиса на Държавен фонд “Земеделие” в Кюстендил. Това предаде ИА „Фокус”. Хората чакат, за да подадат документи по мярката „Млад фермер”.

Някои от хората заявиха, че чакат от петък вечер, за да са по-напред при подаването на заявления. За да няма напрежение сред чакащите се изготвя списък, в който към този час са вписани близо 90 души. Хората носят със себе си бизнес планове и папки с необходимите документи. От началото на деня са преминали 12 души, като чакащите споделят, че средно един човек се бави по около час. „Тук съм за да подам моя проект за отглеждането на около 400 броя японски пъдпъдъци. С намерение съм да разширявам стопанството си, което да дава стойностен, полезен и стандартен продукт. Спокойно може да засадим царевица, ечемик, слънчоглед, с които да отглеждаме самите пъдпъдъци, а не да купуваме. Идеята е не да вземеш някакви пари, а да има развитие и стандарти в нашата държава, трябва да се работи”, заяви Боряна Христова, която е сред чакащите.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА