Министър Вътев: Традиционните български храни и вина имат потенциал за високи пазарни успехи

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Традиционните български храни и вина имат потенциал за високи пазарни успехи. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Фестивала на виното, който се провежда в село Орешак, град Троян.

На събитието присъстваха още областният управител на Ловеч Виктор Стойчев, изпълняващият длъжността игумен на Троянския манастир архимандрит Стефан и кметове на общини от района.

Изложението е организирано по международния проект „Открий го! Местното вино“ на сдружение „Местна инициативна група (МИГ) Троян, Априлци, Угърчин“ и се финансира по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от ПРСР 2014 – 2020 г. В него си сътрудничат три местни инициативни групи от България и четири от Румъния, като за българските партньори по проекта са финансирани дейности за 568 038 лева.

Задълбочаване на сътрудничеството с Румъния

„Надявам се сътрудничеството с нашата съседна Румъния да се задълбочи и да вървим към високи пазарни успехи заедно“, каза министър Вътев.

Той разговаря с участниците от България и Румъния – 15 винарни, производители на местни храни, месо, сирене, хлебни и сладкарски изделия, които са представени в 25 шатри в Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в село Орешак, и пожела успех на събитието и на всички изложители.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements