Министър Греков откри 12-ото издание на празника „Златна праскова”

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков откри 12-ото издание на празника „Златна праскова” в сливенското село Гавраилово. Той се срещна с производители на плодове от региона и изслуша техните предложения за стабилизиране на сектора. По-късно през деня, земеделският министър посети Пазара за плодове, зеленчуци и цветя в Сливен, където разговаря с овощари. Основните акценти в разговорите бяха сдружаването на земеделските производители в организации, развитието на поливното земеделие, реализацията на продукцията от плодове и зеленчуци, както и възможността за по-голямо подпомагане на сектора в следващия програмен период.

За трета поредна година празникът се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните. В програмата са включени научни дискусии, тематични конкурси и концерт на самодейни колективи от региона. По време на празника се провежда изложба на праскови и дегустация, изложба на детски рисунки, конкурси за най-бързо ядене на праскови, както и конкурси Мис Праскова, Мини мис и Мини мистър Прасковки. В рамките на фестивала, производителите ще се запознаят с тенденциите и подпомагането за развитието на сектора.

 

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама