Международната асоциация на търговците на зърно и фуражи GAFTA отново става член на Европейската асоциация COCERAL

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Международната асоциация на търговците на зърно и фуражи GAFTA, чийто президент Златина Донева е и управител на “БГ агро търговска компания”, ще се присъедини към Европейската асоциация на търговците на селскостопански стоки COCERAL. GAFTA кандидатства отново за членство в COCERAL, след като преди шест години тя се оттегли.

“Членството в COCERAL позволява на GAFTA да се фокусира върху международната политика, както и да участва, чрез партньорството с COCERAL, в европейските въпроси касаещи бизнеса. Така няма дублиране на функции и се получава синергия.”, каза Златина Донева за Агрозона. Освен това GAFTA ще може да подкрепя дейностите на COCERAL свързани с лобирането в Брюксел, като ще допринесе с различните гледни точки на членовете си, които не са част от ЕС, но които са засегнати от политиките му.

GAFTA ще се ангажира по-силно с международни теми, като за това ще допринесе и членството й в Международната коалиция за търговия със зърно (IGTC) и Международната мрежа за земеделие и храни (IAFN). Това е една от причините организацията да премести своя офис в Женева в Сингапур. Така организацията ще има възможност да увеличи подкрепата си за своите членове в региона на Югоизточна Азия.

“Ръководителят на офиса в Женева Джун Арнълд ще продължи да менажира международната политика и чрез различни партньорства с международни организации. Откриването на офис в Сингапур е нова стъпка за затвърждаване присъствието на GAFTA в Югоизточна Азия в отговор на желанието на бранша.”, коментира Златина Донева.

Лилия Александрова

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА