Серия от обучения за малки предприемачи в сферата на земеделието и храните започва фондация LocalFood.bg под надслова “Бизнес работилницата за местни храни”. Инициативата се провежда за втора година и цели да подпомогне старта на новите и развитието на действащите микро бизнеси в земеделието и храните. Обученията ще се проведат в Пловдив, София, Монтана, Русе, Варна и Бургас като датите за различните градове са между 26-и май и 24-и юни.
Сред темите, застъпени в програмата, са регистрация на земеделски производители и мерки за малки стопанства от ПРСР, прилагане на НАССР в микро производството на храни, бизнес модели, свързани с територията и местната общност, представяне на успешния опит у нас и в Европа, маркетингови стратегии в микро бизнеса с храни. Ще се обсъждат още ценови стратегии при директни продажби на занаятчийски храни и стратегии за онлайн търговия в микро бизнеса с храни.