Малта представя приоритетите си за председателството на Съвета на ЕС

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Днес в Брюксел ще се състои заседание на Съвета на ЕС, по време на което Малта ще представи своята работна програма и приоритетите си за работа по време на председателството на Съвета на ЕС от януари до юни тази година. Домакин на срещата ще бъде Родерик Галдес, председател на комисията по земеделие, рибарство и права на животните в малтийския парламент.

По време на срещата ще бъде представена настоящата ситуация на пазарите за земеделска продукция, както и резултатите от прилагането на последния пакет от мерки за подкрепа. В контекста на този дебат Комисията ще има възможността да представи резултатите от втория си доклад върху прилагането на пакета, представен през ноември 2016 г. за подкрепа на млечния сектор.

Министрите и бизнесът ще бъдат запознати със заключенията от 40-та конференция на директорите на разплащателните агенции на държавите-членки, както и с въпроса за изключенията за правилата за защитени географски указания на вина. Ще бъде отчетен и напредъка по преговорите за търговия между ЕС и Нова Зеландия.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА