Малките проекти с облекчен режим по програмата за морско дело и рибарство

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Малките проекти с облекчен режим по програмата за морско дело и рибарство. Това става ясно от публикувани документи за прием на проекти по мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“. Малките проекти са насочени към съществуващите стопанства с размер на инвестицията до 50 000 евро и не изискват изготвянето на бизнес план. Минималният размер на 1 проект е  3000 лв. , а максималният  48 895 лв. Максималният размер на допустимата безвъзмездна финансова помощ за целия програмен период за един бенефициент е 97 790 лв.

 В Сектор „Рециркулационни системи“ минималният размер е 48 895 лв., обратното  850 000 лв.

За Сектор „Изграждане на нови, както и разширяване и модернизация на съществуващи аквакултурни стопанства“  ще се отпускат минимум  30 000  лв.  и максимум 550 000 лв.

Максималният размер на допустимата безвъзмездна финансова помощ за бенефициент по мярка 2.2 „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ за целия програмен период е 1 400 000 лева.

Условията за кандидатстване по мярката са разработени съгласно изискванията на Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове. Целият набор от документи, необходим за кандидатстване по мярката, е обявен за обществено обсъждане на единния информационен портал „Структурни фондове на ЕС”. По процедурата е предвидено изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП).

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА