Майстори на суджука се събират на 8 юни в Горна Оряховица

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

За поредна година майстори на прочутия роден деликатес Горнооряховски суджук ще приготвят деликатеса и ще го предложат по време на Празника на горнооряховския суджук, който ще се проведе от 8 до 10 юни.

Събитието се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България с финансовата подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ и с активното участие на Община Горна Оряховица.

В празника ще вземат участие трите местни фирми, които имат право да произвеждат горнооряховски суджук, който пък е единственият български кулинарен продукт със защитено географско означение в ЕС.

Постоянна експозиция на Горнооряховския суджук е подредена в Историческия музей на града от 2015 г. Тя съдържа богата колекция от архивни фотоси и документи, машини и инструменти за производство, както и 3D стена, на която е изобразена възрожденска работилница за производство на суджука.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА