За поредна година майстори на прочутия роден деликатес Горнооряховски суджук ще приготвят деликатеса и ще го предложат по време на Празника на горнооряховския суджук, който ще се проведе от 8 до 10 юни.
Събитието се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България с финансовата подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ и с активното участие на Община Горна Оряховица.
В празника ще вземат участие трите местни фирми, които имат право да произвеждат горнооряховски суджук, който пък е единственият български кулинарен продукт със защитено географско означение в ЕС.
Постоянна експозиция на Горнооряховския суджук е подредена в Историческия музей на града от 2015 г. Тя съдържа богата колекция от архивни фотоси и документи, машини и инструменти за производство, както и 3D стена, на която е изобразена възрожденска работилница за производство на суджука.