Ловното дружество в Добрич ще изгражда волиер за фазани и яребици

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Волиер /фазанария/ ще бъде изграден в кооперацията на с. Паскалево. Това предаде радио “Добруджа”, цитирайки Илия Михайлов. Фазанарията ще осигурява нуждите на Сдружение „Ловно-Рибарско дружество” Добрич от фазани и яребици. В момента се уточнява квадратурата на волиера, допълва Илия Михайлов. Фазаните ще бъдат отглеждани във фазанарията до определена възраст, след което ще се разселват из ловните дружинки в областта, с цел подобряване на генофонда на популацията. „Ако не успеем да осигурим средства по някоя от европейските програми, ловното дружество само ще финансира изграждането на волиера”, коментира Илия Михайлов.

Предвижданият капацитет на волиера е за 2000 фазана и 300 яребици. Изискванията за пространство, върху което се отглеждат пернатите, е в зависимост от това на каква възраст се приемат те – еднодневна, от 30-дневна, или от 60-дневна. Бившата фазанария на ловното дружество се е помещавала в с. Минково, но след отдаване на язовира там на концесия, нещата се усложниха и за това решихме да се справим с проблема като изградим нова, допълва Илия Михайлов.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements