КЗК отмени класирането в обществена поръчка на МЗХ за внедряване на система за електронен документооборот

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на министъра на земеделието и храните за класиране и определяне на изпълнител по обществена поръчка с предмет „Закупуване, доставка и внедряване на система за електронен документооборот за нуждите на централната администрация на МЗХ”.

Проучването установи, че жалбоподателят „Технически университет – София -Технологии” ЕООД е отстранен незаконосъобразно и необосновано от процедурата за избор на изпълнител.

КЗК счита, че не са налице посочените от оценителната комисия основания във връзка с непълнота и несъответствие на техническото предложение на участника. Оценителната комисия не само че незаконосъобразно по същество е отстранила кандидата, но освен това и не е изложила конкретни мотиви за това коя част от офертата точно с кои изисквания на документацията не е съобразена.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане и преценка на документите в плик № 2 съобразно мотивите в решението, съобщават от КЗК.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама