КЗК отмени избор на изпълнител за охрана на язовири в обществена поръчка на МЗХ

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Комисията за защита на конкуренцията отмени заповед на министъра на земеделието и храните за обявяване на класирането на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка за физическа денонощна въоръжена охрана на 21 комплексни и значими язовири, които са публична държавна собственост, става ясно от сайта на КЗК.

Причината е, че проучването е установило, че нито едно от лицата, включени в състава на оценителната комисия, не притежава необходимата професионална квалификация и практически опит в съответствие с предмета на поръчката, в резултат на което не е изпълнено едно от задължителните изисквания на ЗОП.

От комисията посочват, че констатираното нарушение е съществено, тъй като се отразява върху възможността на помощния орган за законосъобразно провеждане на процедурата. Последицата от това нарушение е незаконосъобразност на всички извършени действия на комисията по разглеждане, оценка и класиране на офертите, включително и на решението за определяне на изпълнител на обществената поръчка.

КЗК връща процедурата от етап назначаване на състав на оценителната комисия в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements