Край на нощния риболов от днес до април 2023 г.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Разрешителният режим за риболов през тъмната част на денонощието по река Дунав и водоеми във вътрешността на страната изтече на 1 ноември. Забраната за любителски риболов през тъмната част на денонощието влиза в сила от днес и ще продължи до 1-ви април 2023 г.

В сила е забрана за риболов в тъмната част на деня в редица водоеми, които през тази година бяха определени като възможни обекти за риболов в периода от 1 април до 1 ноември според Закона за рибарството и аквакултурите.

Със заповед в началото на април министърът на земеделието, храните и горите разреши мятането на въдици по тъмно в редица водоеми, сред които язовир Александър Стамболийски, участъци от река Дунав, река Росица, стари речни корите на река Янтра, язовир Дъбника, язовир Бели Извор във Врачанско, язовир Дренов дол в Кюстендилско, язовир Мъглене, язовир Студен кладенец, язовир Сопот, язовир Тодоричене в Луковитско, язовир Доспат, няколко обекта в област Плевен, язовир Въча и Бели Лом и др.

„Разрешавам любителския риболов през тъмната част от денонощието само от брега през всички дни от седмицата в периода от 1 април до 1 ноември 2022 г., извън периода на забраната по чл. 32 ал. 1 от ЗРА, в рибностопански обекти на територията на страната с прикачен списък по области.

 

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА