Корело® Дуо 85 ВГ – Икономически изгодният хербицид за смесено заплевеляване при пшеница

Агрозона
Агрозона
3 Минути

Фермерите , които отглеждат житни култури са запознати с предизвикателствата, съпътстващи отглеждането и производството на пшеница. Основна задача напролет е изборът на правилния хербицид, съобразно заплевеляването. Обикновено в пшеницата присъстват както широколистни, така и житни плевели, като в някои райони на страната при житните плевели се наблюдава висока плътност на проблемни плевели каквито са власатка, овсига и див овес.

Corteva agriscience™ предлага решение на този проблем, като представя новия вегетационен  широкоспектърен хербицид за едновременна борба и безупречен контрол на всички важни житни и широколистни плевели в твърда и мека пшеница – Корело® Дуо 85 ВГ.

Корело® Дуо 85 ВГ  има системно действие и до 1 час прониква в растителните тъкани, като растежа на плевела спира. Пълното загиване е в рамките  на 1 – 3 седмици, в зависимост от климатичните условия и видовете плевели.

Оптималният момент на приложение е от трети лист до фаза вретенене. За максимална ефективност на продукта се препоръчва приложение, когато плевелите са в ранна фаза на развитие. При житни плевели най-добри резултати се отчитат, когато се пръска от 1-3 лист до начало на братене на плевела. За широколистните плевели, най-добрият момент е между 2 – 6-ти лист.

Корело® Дуо 85 ВГ се прилага в доза 26,5 г/дка и с обем на пръскане 10 – 30 л/дка. В пакет с хербицида е и  прилепител Дасойл™, който подобрява действието и повишава ефективността. Той се прилага в доза от 50 мл/дка. При наличие на поникнали плевели Корело® може да се прилага и наесен.

Корело® съдържа и антидот, който осигурява 100% селективност към културата.

Важно за продукта е да не се комбинира с регулатори на растежа, както и с органофосфорни инсектициди.

Корело® Дуо 85 ВГ Ви предлага :

Двойно системно действие, с различен механизъм на активните вещества. Отличен контрол на кореновоиздънкови плевели. Отличен контрол на житни плевели – райграс, овсига, власатка, див овес, метлица, лисича опашка.

Ефективен срещу всички широколистни плевели, в това число паламида, лепка, див мак, ефемерни видове, технологични слънчогледови самосевки и рапица.

Безопасен към културата благодарение на антидотната технология.

Спира растежа на житните и широколистни плевели до 24 часа след третиране.  Допълнително почвено действие до 3 седмици, при което се контролират по-късно поникващите плевели след третиране.

Може да се прилага наесен, ако има поникнали плевели.

Може да се прилага при температура над +5°.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА