Копа-Коджека призовава за спешни мерки срещу кризата на пазара на мляко в ЕС

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Критичното състояние на пазара на мляко в Европейския съюз е било във фокуса на срещата проведена тази седмица между представители на най-голямата фермерска организация Копа-Коджека и Европейската комисия, предава farmersjournal.ie.

Мансел Реймънд, председател на групата на млекопроизводителите в Копа-Коджека, е предупредил, че секторът в целия ЕС е в криза заради ниските цени, което принуждава фермерите да работят под производствените си разходи. Някои производители дори са застрашени от фалит.

Копа-Коджека е настояла Европейската комисия да предприеме спешни мерки за стимулиране на пазара на мляко, с които да се постигне увеличение на цената. По време на срещата е бил засегнат и въпросът с глобата от 800 евро за свръхпроизводство, като Мансел Реймънд е подчертал, че парите събрани от нея трябва да останат в сектора.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА