Консумацията на риба достигна най-високото си ниво

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

През изминалата година консумацията на морска храна в световен мащаб достигнa най-високото си ниво. Над 20 кг на година на глава от населението. Същевременно за последния половин век световните рибни запаси са намалели почти наполовина. От това страда както природата, така и хората, чиято прехрана зависи от риболова. Според статистически данни  те са над 800 милиона души. Ако рибата продължи да намалява, а консумацията ѝ да се покачва, за тях ще става все по-трудно, а за потребителите – все по-скъпо.

Решението е във внимателния и информиран избор . Трябва да купуваме риба от  устойчив произход, това ще е добре и за природата, и за нас хората.

Тази тема и много други свързани с потреблението на рибни ресурси, ще бъдат представени в готварското ателие с природозащитна цел на WWF България и За Земята. Събитието ще се състои  в навечерието на Никулден (5 ноември), а кулинарният акцент е върху приготвянето на устойчива риба. Това ще се случи с помощта на шеф Георги Димитров, който ще приготви вкусен шаран. Вечерта завършва с дегустацията на сътворените ястия. Желаещите може да заявят своето участие до 30 ноември. Участието е срещу дарение от 20лв.

 

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА