Агроиновации: Компания предлага система за автоматизирано пресушаване на крави

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Компанията GEA Farm Technologies GmbH, предлагаща система за автоматизирано пресушаване на крави GEA AutoDry, грабна златна награда за иновации в сектора по време на водещото изложение за животновъдство и технологии EuroTier в Хановер, Германия.

Пресушаването на крави с висока млечност крие определени рискове за здравето на животните. Високото вътрешно налягане на вимето през първите няколко дни след доенето, липсата на промиващ ефект на млечния поток по време на доене и стресираният метаболизъм на животните поради драматично намаляване на доставката на енергия могат да повлияят на здравето и благосъстоянието на животните. Често се прилагат антибиотици за предотвратяване на инфекции на вимето.

Системата AutoDry е иновативна функция в рамките на софтуера за управление на стадото на GEA за конвенционални системи за доене. Функцията може да се активира за отделни крави и ги подготвя внимателно и ефективно за пресушаване. AutoDry въвежда автоматично отстраняване на клъстера за доене след достигане на предварително определен целеви обем мляко. AutoDry започва около 10 дни преди пресушаването и постепенно намалява производството на мляко всеки  ден с помощта на патентован алгоритъм.

Системата позволява да се намали употребата на антибиотици

Автоматизираното пресушаване на крави въз основа на естествен модел е допълнителен бонус за всяка икономична концепция на ферма и активно допринася за повишаване на устойчивостта в същото време, особено в млечни ферми с високи добиви.

AutoDry позволява да се намали употребата на антибиотици, да се насърчи хуманното отношение към животните и да се намали работното натоварване.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА