Комисията по земеделие ще обсъди с браншовите организации вариантите за тавани на плащанията

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Следващото заседание на Комисията по земеделието, храните и горите ще бъде на 26 януари от 16.30 часа

След като през изминалата седмица имаше изслушване на зам. министър Момчил Неков, който представи позицията на МЗм по отношение на таваните и преразпределителното плащане, на идното заседание ще се даде възможност на браншовиците също да изкажат своята позиция.
Публикуваният официално дневен ред за заседанието се състои от една единствена точка, а именно: Изслушване на браншовите организации – постоянни членове на Тематичната работна група за разработване на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2021 – 2027 г.  относно прилагането на член 17 от Регламент (ЕС) 2021/2115 на Европейския парламент и на Съвета от 2 декември 2021 г. за установяване на правила за подпомагане за стратегическите планове, които трябва да бъдат изготвени от държавите членки по линия на общата селскостопанска политика (стратегически планове по ОСП) и финансирани от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ) и от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), и за отмяна на регламенти (ЕС) № 1305/2013 и (ЕС) № 1307/2013.
На заседанието са поканени всички постоянни членове на Тематичната работна група, които са представители на бранша, написа председателят на Комисията Пламен Абровски в профила си във фейсбук.

Четете още:

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements