Комисията по земеделие прие общ Законопроект за промени в Закона за горите

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Приетият общ законопроект е съвкупност от предложенията на три политически партии

С 13 гласа „за“ народните представители от Комисията по земеделието, храните и горите към Народното събрание приеха на извънредно заседание общ Проект на Законопроект за изменение и допълнение за Закона за горите. След като ден по-рано трите законопроекта бяха гласувани и приети в пленарна зала на първо четене по отделно, народните представители, членове на Комисията гласуваха обединяването им.

Дневния ред на заседанието на Комисията се състоеше в точка единствена: Разглеждане на Проект на Общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за горите, изготвен на основание чл. 78, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, от приетите на първо гласуване на 19 януари 2023 г. Законопроект за изменение и допълнение на Закона за горите, № 48-354-01-3, внесен от нар. пр. Десислава Танева и гр. нар. пр. на 6 януари 2023 г., Законопроект за изменение и допълнение на Закона за горит, № 48-354-01-10, внесен от нар. пр. Иван Иванов и гр. нар. пр. на 12 януари 2023 г. и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за горите, № 48-354-01-13, внесен от нар. пр. Иван Христанов и гр. нар. пр. на 13 януари 2023 г.

Комисията, с участието на вносителите изготвя Общ законопроект, който се внася в деловодството. След съобщаването му от председателя на Народното събрание в пленарна зала започва да тече срока за внасяне на писмени предложения от народни представители.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements