Колагенов бульон изправя бръчките

За красива кожа си мечтае всеки, но са малцина тези които я имат. Вятър, студ, топлина и замърсен въздух са само малка част от „вредителите“ на кожата. За да запазим младежкия и здрав вид, обаче има малка тайна, пазена от векове. Бульонът от варени кокали е мощна анти-старееща храна. Някои от уникалните хранителни вещества, намиращи се в костния бульон, включват колаген, глицин, пролин, глюкозаминогликани, белтъчини, калций и магнезий. Основното хранително вещество в бульона от кокали е колагенът. Той е „лепилото“, което държи цялото тяло.
Кои са природните дарове за здраво сърце
Какво прави колагена толкова специален?
Тъй като с напредване на възрастта, производството на колагена в тялото намалява, то трябва да се набави допълнително. Липсата му води до слаби кости, зъби, напукана и набръчкана кожа. Този белтък е необходим, за да поддържа кожата опъната и еластична.
Един от начините за предотвратяване на пълното му изчезване или намаляване е чрез консумиране на богати на колаген храни. Бульонът от кокали е един от най-богатите източници. Всъщност не може организмът да получи това количество от веществото само от растения. Животинският протеин е единственият източник на белтък и затова този бульон е все по-търсена храна. Той „смазва“ ставите, укрепва имунната система и прави косата лъскава.
Ако вече имате бръчки, колагеновият бульон също работи. Увеличеното производство на колаген спомага за изглаждане на фините линии и обръщане на бръчките. Редовната консумация на бульон (поне веднъж седмично) увеличава колагена в тялото и поддържа кожата да изглежда млада. Не забравяйте, че колагенът не само прави кожата еластична и обратно бръчки, но също така се бори с акнето, премахва дребните дефекти дефекти (петънца и пъпчици) от лицето и помага да се озари кожата!