Как да се отопляват и напояват оранжерии показват от ИЗК „Марица“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Събитието ще се проведе в онлайн формат, нужна е регистрация

“Системи за отопление в оранжерии. Напояване на оранжерийни зеленчуци” е темата на онлайн семинар, който ще се проведе на 30 септември 2022 г. (петък), съобщават организаторите от Национална служба за съвети в земеделието и Институт по зеленчукови култури ”Марица”, Пловдив към Селскостопанска академия, София. Началният час на събитието е 10 часа.

По време на онлайн семинара с демонстрация участниците ще се запознаят с видовете системи за отопление в оранжериите, с изискванията и основните технологични показатели, ще научат какво означава понятието „когенерация“ и кои са факторите, които влияят върху загубата на топлина. Ще бъдат представени основните начини за напояване на оранжерийните зеленчуци и методите за регулиране на водния режим на почвата в оранжерията.

По време на втората част на семинара участниците ще научат за очакваните условия за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Основните теми на информационня семинар са следните:

Системи за отопление в оранжерии

– Значение, изисквания и основни показатели,

– Основни системи за отопление на оранжерии,

– Комбинираното производство на топлина и енергия (Когенерация),

– Фактори, влияещи върху загубата на топлина

– Очаквани условия за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Напояване на оранжерийни зеленчуци

– Воден режим, значение,

– Основни начини за напояване на оранжерийните зеленчуци,

– Регулиране на водния режим.

Очаквани условия за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/Kht4zyNvazsZhqPM7

Линк за достъп:  https://forms.gle/Kht4zyNvazsZhqPM7

ID за семинара: 814 3867 7213

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с:г-н Стилиян Рупов (координатор на ТОО на НССЗ в гр. Благоевград), тел: 0887 857 879, имейл: [email protected]

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА