Изследване: Консумацията на яйца намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Изследване във връзка с консумация на яйца, сърдечно-съдови заболявания и кардиометаболични рискови фактори – е проведено върху възрастни в Гърция и разкрива, че яденето на 1-3 яйца седмично и 4-7 яйца седмично е свързано със 60% до 75% по-нисък риск от развитие на сърдечно-съдово заболяване (ССЗ), предаде Euromeatnews.

В миналото по-възрастните хора (които обикновено са най-застрашени от ССЗ) са били предупреждавани да не ядат яйца. Въпреки това, доказателствата през последните 20 години довеждат до големи промени в здравните съвети в Обединеното кралство. „Сега няма препоръчително ограничение за това колко яйца трябва да ядат хората, стига да се храните разнообразно“, споделят от фондация British Heart.

След премахването на ограниченията за яйцата в нашата диета и очевидните ползи за здравето, има достатъчно причини да се насладите на омлет или варено яйце с войници. Независимо дали за традиционна закуска или бърз обяд в средата на седмицата, яйцата заслужават основно място в менюто на всеки.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама