Изследване: Консумацията на яйца намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Изследване във връзка с консумация на яйца, сърдечно-съдови заболявания и кардиометаболични рискови фактори – е проведено върху възрастни в Гърция и разкрива, че яденето на 1-3 яйца седмично и 4-7 яйца седмично е свързано със 60% до 75% по-нисък риск от развитие на сърдечно-съдово заболяване (ССЗ), предаде Euromeatnews.

В миналото по-възрастните хора (които обикновено са най-застрашени от ССЗ) са били предупреждавани да не ядат яйца. Въпреки това, доказателствата през последните 20 години довеждат до големи промени в здравните съвети в Обединеното кралство. „Сега няма препоръчително ограничение за това колко яйца трябва да ядат хората, стига да се храните разнообразно“, споделят от фондация British Heart.

След премахването на ограниченията за яйцата в нашата диета и очевидните ползи за здравето, има достатъчно причини да се насладите на омлет или варено яйце с войници. Независимо дали за традиционна закуска или бърз обяд в средата на седмицата, яйцата заслужават основно място в менюто на всеки.

ЕТИКЕТИ: , ,
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА