Изложението Дунавски овощари се завръща в края на март

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

След двугодишна пауза заради COVID епидемията на 26 март ще се проведе петото издание на изложението “Дунавски овощари” 2022 в Русе.  Участие в петото издание на форума ще вземат компании с фокус в обслужването на овощарския сектор – производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове. Ще се представят и фирми в областта на агроконсултации, финансиране и др., а входът е свободен за всички посетители. Очакват се фирми от Полша, Испания, Румъния и Русия.

След положителните отзиви от B2B срещите в предходни издания, тази година отново се предвижда дискусионен панел и възможност за директни срещи на земеделските стопани с представители на преработватели, търговци на едро, търговски вериги и други. Семинарната част на изложението включва презентации на НССЗ по актуални теми, научни презентации в областта на овощарството, дискусии.

За първи път в рамките на събитието е планирано провеждането и на фермерски базар за регионални агро продукти. В него ще се включат производители на плодове, зеленчуци, посадъчен материал, мед, ядки, вино, натурални сокове, сушени плодове, конфитюри и сладка.

За откриването на изложението са изпратени покани към министъра на земеделието, изпълнителния директор на ДФ “Земеделие”, областни служби по земеделие, кметове, институции и др. Изложението “Дунавски овощари” 2022 се организира от Съюза на Дунавските овощари и ще се проведе в ОЗК Арена – Русе с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие” и при стриктно спазване на въведените в страната противоепидемични мерки. За посетителите без зелен сертификат ще бъдат безвъзмездно осигурени бързи антигенни тестове за covid19, съобщават организаторите.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА