Изкупната цена на черешите в Кюстендил е 90 стотинки

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

90 стотинки е изкупната цена на черешите в Кюстендил. Това съобщи „Фокус”, позовавайки се на кметът на село Драговищица Драголюб Стоянов. Той посочи, че от няколко дни цената е повишена.

Първоначално плодът се е изкупувал за 60 стотинки за килограм. „Тази седмица започна беритбата на хубавите череши и цената се вдигна. Очакванията са, че масовата беритба ще започне през почивните дни”, коментира Драголюб Стоянов, като допълни, че тазгодишната реколта от череши е по-добра. Очакванията на хората са, че късните сортове ще се изкупуват и на цени от 1 лев – 1,20 лева за килограм. Няма проблеми по отношение на опазването на продукцията. В землището на село Драговищица са засадени около 1500 – 2000 декара черешови градини.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама