Изградиха подводен рибен ресторант в Северно море

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Първият подводен ресторант в Норвегия вече отвори врати за посетители. Намира се в градчето Бали, в най-южната част на скандинавската страна и е изграден под повърхността на Северно море.

Заведението има капацитет за 40 души, като всички маси са разположени така, че посетителите да имат възможност за изглед към панорамната стъклената витрина, зад която може да се видят свободно живеещи риби и други морски обитатели, съобщава СЛРБ.

Всъщност цялата бетонова конструкция е изградена предварително на брега, като особено затруднени били строителите с изискването за перфектна хидроизолация и устойчивост на водното налягане. Все пак за строително-монтажните работи били наети експерти от най-голямата норвежка компания в бранша, прочула се с ангажименти по изпълнение на сложни строителни проекти по света.

Ресторантът с атрактивното име „Under“ има 500 кв. метра площ и е разположен на три нива. Достъпът до него става чрез стъклен тунел.

Разбира се, в менюто преобладават морските деликатеси и това го прави притегателно място за рибо­аните. Но и заради атракивната гледка посетители не липсват – както от страната, така и гости от чужбина.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА