Издават евронаръчник с добри практики за малкия и среден агробизнес

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Наръчник с добри практики  в агросектора за малките и дребни фирми ще бъде издаден със средства по европейски транснационален проект АГРО-СТАРТ, съобщиха организаторите. Той ще бъде съставен на базата на  цитирани примери и редица други добри практики, идентифицирани в рамките на проекта. Ще бъде изготвен и т. нар. SEE – Support Service Protocol (Протокол за услуги в подкрепа на бизнеса в Югоизточна Европа – ЮИЕ), съдържащ насоки към организациите, предоставящи услуги в подкрепа на бизнеса, как да подпомогнат на малките и средни предприятия при преодоляването на общите предизвикателства, както и как да ги напътстват ефективно, за да могат да се възползват от възможностите, които предлага  икономическата зона на ЮИЕ.

Проект „Транснационална мрежа за подпомагане на малките и средни предприятия (МСП) в секторите животновъдство и градинарство – АГРО-СТАРТ” се изпълнява в рамките на Транснационална програма за сътрудничество – Югоизточна Европа и ще продължи две години от 01.12.2012 г. до 30.11.2014 г. АГРО-СТАРТ се изпълнява в Румъния, България, Гърция, Италия, Словения, Република Македония, Албания от 12 организации. Целта на проекта е да се повиши конкурентоспособността на МСП и да се промотира и улесни иновативното предприемачество, като се отговори на нуждата от специфична подпомагаща услуга за МСП в секторите “Градинарство” и “Животновъдство”. Проектът  се финансира от ЕС в рамките на Транснационална програма за сътрудничество – Югоизточна Европа.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА