Искате ли да станете отворено стопанство?

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Европейската комисия обяви инициативата “Отворено стопанство”, която дава възможност на хората, които живеят в малки и големи градове, да видят на живо как се произвежда храната във фермите и как стопанствата осигуряват просперитет за селските общности. Посетителите ще имат възможността да изпитат ежедневния живот на фермерите и да научат повече за селското стопанство и начина, по който се произвежда храната ни.

Повече информация за отворените стопанства и как да организирате Ваша собствена проява в сътрудничество със съществуващите мрежи и инициативи, може да намерите в брошурата “Отворени стопанства – сближаване на града със селото”

Няколко примера за отворени стопанства и други действия за комуникация за селското стопанство, храната, развитието на селските райони или всякакви други теми във връзка с Общата селскостопанска политика (ОСП) може да видите в раздел “Прояви във Вашата страна“.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама