ИАГ със засилени проверки преди предстоящия отоплителен сезон

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

В периода на интензивно снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон, на територията на цялата страна горските служители извършват засилени проверки за законността придобита дървесина, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Служителите на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, само за един ден, при проведена съвместна акция с РУ на МВР – Велинград, са задържали 20 кубика дърва за огрев и две моторни превозни средства, транспортиращи незаконна дървесина. Установените нарушения са в селата Драгиново и Дорково при проверки в частни домове и на моторни превозни средства. Образувани са три досъдебни производства.

гори, дървесина, Agrozona.bg

186 проверки в горите между 5 и 8 октомври

Четири акта по Закона за горите съставиха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас, за установени нарушения от 5 до 8 октомври.

За периода служителите от дирекцията извършиха общо 186 проверки на сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни моторни превозни средства,  риболовци, физически лица.

Незаконна сеч на 260 дървета установиха в Русе

Берковица, горски, Agrozona.bg

Служители от Регионална дирекция по горите – Русе са установили още незаконна сеч на територията на Държавно ловно стопанство „Каракуз“ – гр. Дулово. Проверката е извършена по подаден сигнал.

Служителите по горите са констатирали, че са  отсечени 260 дървета от видовете цер и явор. Самата незаконно добита дървесина не е била налична на терен. След направените изчисления е установено, че обемът й е над 174 плътни куб. м.

За констатираното от проверката е изпратен сигнал до Окръжна Прокуратура гр. Силистра.

Служители на СЦДП – гр. Габрово и РДГ – гр. Русе  извършват ревизия на целия охранителен участък на ДЛС „Каракуз”, в който попадат подотделите с установеното нарушение.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements