Хранителната банка отново има хладилник, ще спасява храна

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Хранителната банка у нас отново ще може да работи с пълния си капацитет и да спасява дарена храна от унищожаване, след като за 20 дни е събрана от дарения цялата сума от 10 хиляди лева, нужна за  подмяна на  неработещата хладилна инсталация в склада на организацията. Благодарение на даренията, от които зависят над 5 300  нуждаещи се, храната може да бъде съхранявана в добро качество.

Припомняме, че заради повреда в охлаждащата инсталация работата на организацията беше затруднена. Хранителната банка разпределя по 1 тон хранителни продукти дневно, почти 80% от тях са пресни зеленчуци, плодове и мляко. Дарените от производители  храни достигат до социално слаби и децата им, деца в защитени жилища и риск от изоставяне, самотни възрастни, хора с увреждания и зависимости.

Четете още: 25% повече спасена храна за четири месеца

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА