Храненето на птиците – ключово за здравината на яйчните черупки

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Стресът, причинен от високата температура в люпилните, има негативно влияние върху качеството на яйчната черупка, която от своя страна е ключово важна за бизнеса с яйца, отбелязва worldpoultry.net. Последиците от това са и икономически. Изследователите са открили, че ако бъде подобрено храненето на пилетата, това може да облекчи температурния стрес. Около 6-8% от всички яйца, които се произвеждат индустриално, не могат да достигнат пазара, заради слаба черупка. Ключов елемент, от който се нуждаят кокошките за укрепване на яйчните черупки, е бикарбонатът. Изследователите препоръчват прибавяне на натриев бикарбонат към фуража в обем 2-2,5 кг на тон фураж.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА