Стресът, причинен от високата температура в люпилните, има негативно влияние върху качеството на яйчната черупка, която от своя страна е ключово важна за бизнеса с яйца, отбелязва worldpoultry.net. Последиците от това са и икономически. Изследователите са открили, че ако бъде подобрено храненето на пилетата, това може да облекчи температурния стрес. Около 6-8% от всички яйца, които се произвеждат индустриално, не могат да достигнат пазара, заради слаба черупка. Ключов елемент, от който се нуждаят кокошките за укрепване на яйчните черупки, е бикарбонатът. Изследователите препоръчват прибавяне на натриев бикарбонат към фуража в обем 2-2,5 кг на тон фураж.
Храненето на птиците – ключово за здравината на яйчните черупки
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.