София става гурме столица на 8-и и 9-и декември. Производители и търговци на висококачествени храни, напитки и аксесоари и ценители ще се срещнат по време на Remy Martin Gourmet Salon Sofia 2016.
През двата дни уменията си в кулинарното изкуство ще покажат едни от най-изявените български майстор готвачи, които притежават международен опит от ресторанти със звезди Мишлен. Участие ще вземе български производител, който притежава татрюферия с агробиологична база в Странджа планина. Своята продукция ще представят водещи производители на традиционни български млечни продукти. Гостите ще се запознаят с вкуса на здравословно кафе с екстракт от Рейши – гъба, използвана от древността, известна с множеството си положителни действия върху човешкия организъм. В рамките на събитието ще може да се опитат също така изискани алкохолни напитки, шоколад, кафе и рибни деликатеси.
Тази година традиционното предпразнично събитие е ко-брандирано с Rémy Martin – коняк № 1 във Франция, създаден през далечната 1724 година от младият лозар Реми Мартен от района на Коняк, поясняват организаторите. От 1937 година марката става официален доставчик на Европейските кралски дворове.