Гурме деликатеси и екохрани показват на „Фудтех 2015“ в Международен панаир Пловдив

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

Работилници „Сготви си здраве“ представят традиционна българска кухня

Гурме деликатеси и традиционни български специалитети могат да видят и опитат посетителите на Международната изложба за храни, напитки, опаковки, технологии и машини „Фудтех 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Водеща тема на изложението са здравословното хранене и висококачествените продукти. Тя ще бъде представена както в експозициите, така и в Работилници „Сготви си здраве“, които са традиционна част от „Фудтех“.

Испански гурме деликатеси  е подготвила фирма „Авис“, която презентира своя партньор „Дон Гастроном“, износител на храни клас „Премиум“. Тя предлага колбаси и шунка, над 100 вида сирене, пастет, зехтин, сладкиши. Хитови продукти са конфитюрите, направени от листенца на  жасмин, мак, теменужки, портокалов цвят и използвани като допълнение за сирена, сладолед и пай. Мармаладите от лук и от червени чушки се поднасят с печено месо, колбаси, риба и сирена.

Екологично чисти храни и напитки изпълват експозицията на българската фирма „Натурал плюс“. Клъстер „Промеркет плюс“ представя млечни продукти, зърнени храни, захарни и сладкарски изделия. Водещи наши и чуждестранни производители показват месни деликатеси и други видове храни.

С обновена  програма са Работилници „Сготви си здраве“, които традиционно присъстват на „Фудтех“. Ще бъдат демонстрирани традиционни начини за приготвяне на зеленчукови ястия, хляб с квас, месни изделия, биволско сирене, сладко.  Шеф Росен Чакъров ще презентира здравословна веганска кухня и специалитет от световната кулинария  – печена пълнена тиква със свинско, моркови, праз, гъби, доматен сос и къри.

В Работилници „Сготви си здраве“ ще има обучения на млади кулинари  и дегустации на деликатесите, приготвени от участващите десет майстори.

Те ще се конкурират със свои колеги от Апенините, присъстващи на изложбата „Вкусовете на Италия“. Специалисти ще споделят опит в производството и кулинарната употреба на бадеми, шам фастък, млечни продукти, кафе, цитрусови плодове, зехтин, десертно грозде. Учени от Университета по хранителни технологии ще изнесат лекции за здравословни и функционални храни, хранене при затлъстяване и диабет, приложението на горските  плодове и билките в здравословното хранене.            Посетителите могат да дегустират моцарела, извара, сирена, салами, маслини, зехтин, шамфъстъкова паста, сладкарски изделия, кафе, портокали, вино и дадат оценка за тях.

Гурме демонстрации са предвидени  и в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“.

„Фудтех“,  „Винария“ и „Вкусовете на Италия“ за първи път се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“. От 4 до 8 март 2015 г. в Панаира се провеждат и изложенията: БиоАгра“ – за биологично растениевъдство и животновъдство, „Хорека Пловдив“ –  за оборудване  за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Апи България“ – за пчеларство.

Така посетителите  могат да видят пълна панорама на агробизнеса, хранителната промишленост, винарската индустрия и туризма.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА