Горските стопанства вече предлагат коледни дръвчета

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Вижте на каква цена и от кои видове ще са фиданките

Шест териториални поделения от Североизточното държавно предприятие (СИДП) ще предлагат коледни дръвчета на гражданите през следващите дни, информират от стопанството.

20 отсечени елхи от вида обикновена ела са приготвили горските от ДГС-Варна. Цената им е 20 лева.

Ловното стопанство в Тервел ще предложи 10 отсечени дръвчета смърч, като единичната цена е 13 лева.

Общо 85 дръвчета са подготвили от ДГС-Шумен, като 45 от тях са със закрити корени. Тяхната цена ще бъде 16-31 лева за бройка, а на отсечените ще е 15-20 лева. Всеки може да получи желаното дръвче от разсадника на стопанството в село Салманово.

Обикновена ела, смърч и черен бор предлагат от стопанството във Велики Преслав. Очаква се да бъдат добити 300 дръвчета, като цената ще варира от 13 до 30 лева.

Традиционно ДГС-Върбица добива голям брой дръвчета, като тази година отсечените ще бъдат 350, а тези със закрити корени ще са 60. И едните и другите ще бъдат на цени от 12 до 27 лева.

150 ще са контейнерните фиданки, които ще осигурят от ДГС-Търговище, като те ще са за 23-40 лева. Към тях от ръководството на стопанството са решили да добавят 40 отсечени дръвчета за 25-35 лева от видовете черен бор, ела и дугласка.

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА