Със специалното участие на български майстор готвач
Навръх празника на града, на 8 ноември, вчера за трета поредна година се проведе Фестивалът на сармата и кюфтето в Генерал Тошево. Специален гост за събитието бе е популярният български готвач – Ути Бъчваров. Той, заедно с помощта на жителите на града, се опитаха отново да поставят рекорд за максимален брой навити сарми.
Ароматните ухания на току-що приготвените сарми бяха допълнени от музикалната и танцувална програма. Проведе се и конкурс за най-вкусно и пищно аранжирано плато, което задължително трябва да включва емблематичните за сезона ястия – сарми, кюфтета и руска салата.
С много настроение, вкусна храна и огнени напитки посрещат всяка година генералтошевци всички гости и жители на града по случай празника си. За трета година техен основен помощник в приготвянето на блюдата беше Ути Бъчваров, според когото въпреки че за всеки мъж най-вкусната сарма е тази на мама, тошевските се славят в цяла България като истински кулинарен шедьовър.
Кметът на Община Генерал Тошево и организатор на събитието Валентин Димитров също не пропусна да похвали сармите на своята майка.
Сармите бяха завити от сръчните ръце на доброволците, които се трудиха с часове под жаркото, макар и ноемврийско слънце. Според тошевци и гостите от околните градове този празник винаги носи настроение и усмивки за всички.
А съвета на майсторките на сарми от Тошево е, когато ги варите, към водата да прибавите и малко зелев сок и разбира се, да внимавате да не станат прекалено солени, предаде БНР.
Снимка: БНР