Фермери блокираха центъра на Лондон заради липсата на подкрепа за производството на храни

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

В Лондон повече от 100 трактора минаха покрай сградата на парламента в знак на протест от страна на британските фермери срещу липсата на подкрепа за производството на храни в Обединеното кралство, предаде БНР.

Конвоят от трактори с надути клаксони си проправи път по улиците на централен Лондон снощи към Уестминстър. Организаторите на протеста от „Спасете британското земеделие и справедливост за фермерите от Кент“ заявиха, че евтиният внос на храни и неподходящата политика на правителството излагат на риск продоволствената сигурност на Обединеното кралство.

Бяха издигани лозунги като „Без земеделие, без храна, без бъдеще“, а 21-годишен фермер от Западен Съсекс каза за Би Би Си, че е „трето поколение фермер и е на протеста заради бъдещето си“.

Протестът идва след месеци на разгорещени демонстрации в Европа, включително блокади, на гневни фермери в Гърция, Германия, Португалия, Полша и Франция, протестиращи срещу разпоредбите на Европейския съюз и евтиния внос.

Хиляди фермери в Уелс също обединиха сили, за да се борят с новите планове за субсидиране на земеделските стопанства, стартирани от правителството. Преди това имаше няколко демонстрации в Англия, включително в Кент и Корнуол, но акцията снощи с тракторите беше най-голямата досега.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА