Европейската пшеница поевтиня след стабилизирането на “зърнения коридор”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В резултат на търговията на 7 ноември на борсата Euronext, фючърсите на пшеницата паднаха до 336 евро/т в сравнение с 339,25 евро/т в предходния търговски ден, докато котировките паднаха до 335,25 евро/т по време на търговията.

Спадът на цените се дължи главно на факта, че Руската федерация възобнови участието си в „зърненото споразумение“, което на практика стабилизира ситуацията на зърнения пазар, въпреки че все още има несигурност относно продължаването на сделката. Според условията на споразумението „зърненият коридор“ ще работи до 19 ноември, припомня zol.ru.

Освен това натискът върху цените беше оказан от факта, че на търга в Египет офертите на руска пшеница бяха най-ниските, което увеличи конкуренцията на пазара на зърно.

На борсата в Чикаго котировките на пшеницата също леко се понижиха вчера до $310,7 (-$0,7) за тон, като цените бяха подкрепени от пазарните оператори и опасенията на фермерите за състоянието на посевите от зимна пшеница в САЩ.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА