Европейската комисия ще съхранява данни за български тютюневи изделия

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Европейската комисия ще предоставя услугата по съхранение и обмен на данните за български тютюневи изделия в защитена среда без да изисква заплащане, освен при съществена промяна на обстоятелствата. Това предвижда споразумение, което България подписа с Европейската комисия и което Министерски съвет предлага за ратифициране от Народното събрание.

Освен това споразумение България подписа още едно за съхранението на данни за електронните цигари и контейнери за многократно пълнене. Със споразуменията се определят сроковете и условията за използване на услугата, предложена от ЕК, ролите и отговорностите на Комисията и на България във връзка с функционирането и използването на базата за съхранение на данни, както и защитата на данните.

По първия документ българската страна е представена от директора на Института по тютюна и тютюневите изделия, а по втория – от министъра на икономиката. И в двата случая ЕК е представена от генералния директор на Генерална дирекция „Здраве и безопасност на храните”.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА