Eвродепутатите искат по-добра защита на традиционните продукти

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Защитата на географските указания в цяла Европа трябва да обхваща не само селскостопански продукти, но и местно произведени предмети, основани на традиционни знания и умения, заявява незаконодателна резолюция, която депутатите ще гласуват на 6-и октомври, съобщават от пресцентъра на българското представителство на Европейския парламент. Текстът призовава Европейската комисия скоро да предложи законодателство по въпроса.

Резолюцията приканва за общоевропейска защита на продукти като бохемския кристал или троянска керамика, което би позволило пълното използване на икономическите ползи от съхраняването на уникалните качества на тези продукти. Защитата им ще гарантира и надеждна информация на потребителите, традиционните методи на производство и работните места, свързани с тях. Като мотив в предложението е посочена и борбата с фалшификациите на продукти и с други заблуждаващи практики.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements