Евродепутати ще питат в Прага фермери за злоупотреби със субсидии

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

През тази седмица делегация на Европейския парламент от комисията по бюджетен контрол ще бъде на посещение за установяване на факти в Прага, където ще се срещне със земеделски стопани, представители на неправителствени организации, на съдебната власт и правителството и ще обсъди въпроси относно разпределението и достъпа до европейски фондове в страната.

Във връзка със сигналите за възможен конфликт на интереси на чешкия премиер, евродепутатите искат да се уверят, че парите на чешките данъкоплатци са изразходвани в полза на общественото благо, а не само на няколко привилегировани лица. Заключенията от посещението на евродепутатите ще бъдат представени на пресконференция в петък  в Бюрото на ЕП в Прага, съобщават от Европейския парламент.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама