Експерти представят най-актуалните тенденции в оранжерийното производство на зеленчуци

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

По време на срещата ще бъдат представени и сортове, подходящи за местния пазар

Как да торите оранжерийните зеленчуци и кои са подходящите сортове зеленчуци за местния пазар ще представят от Националната служба за съвети в земеделието по време на уебинар на тема “Актуални технологични подходи в храненето и интегрираната растителна защита при оранжерийно производство на зеленчуци. Сортове, подходящи за местният пазар”. Събитието ще се състои във виртуална среда 1 юли 2021 г от 14 часа, като организирането е съвместно с „Опора Заден“ ООД, с. Цалапица.

Основните теми, които ще бъдат представени на уебинара са:

⇒ Кратка представяне на демонстрационна опитна база на „Опора Заден“ ООД;

⇒ Хранене на зеленчуковите култури в условията на оранжерийно производство – подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие;

⇒ Използвани интегрирани методи за растителна защита на демонтрационната база.

⇒ Подходящи за местните условия сортове пипер, домати, краставици и др. изпитвани в демонстрационната база на „Опора Заден“ ООД.

Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Регистрацията може да направите от тук или като изпратите на e-mail: [email protected] или [email protected] следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и  качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора.

Информация относно събитието – покана, програма и прессъобщение  може да видите тук.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements