ЕК стартира проучване на плана за протеиновите култури

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

  ГД “Земеделие и развитие на селските райони” към ЕК стартира проучване на плана за  протеиновите култури. Целта на проекта е да се привлекат заинтересованите страни към „Европейския протеинов план“ – дългосрочна стратегия за производството на този вид култури в ЕС, както и обособяване на предизвикателствата в сектора и възможностите за увеличаване на производството на растителни протеини в ЕС. Очаква се планът да бъде публикуван до края на 2018 г. .

Проучването е насочено към експерти в областта на селскостопанското производство, както и всички пазари в сектора. ГД “Земеделие и развитие на селските райони” възнамерява да осигури “най-доброто използване на най-съвременните знания от всички части на Европа”. Крайният срок за предоставяне на мнения е 23 март 2018 г., като фермерите могат да попълват въпросник на адрес: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ProteinPlanForEurope .

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама