Дядото, убил арендатор, остава в ареста, чака го тежка присъда

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Апелативен съд – Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“, взета спрямо 80-годишния Благой Цветилов, който е обвинен в извършване на убийство.

На Благой Цветилов е повдигнато обвинение за това, че на 21.10.2022 г. в землището на Първомай умишлено е умъртвил Митко Иванов с два изстрела със законно притежавана ловна пушка, след което се предал на полицията. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда санкция лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

След анализ на събраните до момента доказателства, показанията на свидетели, самопризнанията на обвиняемия и медицински справки, апелативните магистрати прецениха, че правилно Окръжният съд е приел,че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия Благой Цветилов към престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Съдът отхвърли като неоснователно искането на защитата на Благой Цветилов за “домашен арест“. Апелативният съд прие, че при мярка различна от “задържане под стража“ има реална опасност от извършване на престъпление, която произтича от механизма на извършване на убийството, при което обвиняемият веднъж е стрелял и уцелил пострадалия в лявата гръдна половина, а след това го прострелял и в главата.

Определението Апелативен съд – Пловдив е окончателно.


бракониер, лов, Agrozona.bgЧетете още:

84-годишен застреля с ловна пушка арендатор заради рента

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА