Броят на биологичните производители се увеличава, защото нараства търсенето на биологично сертифицирани храни. Това каза Добринка Павлова, директор на Дирекция “Биологично земеделие и растиениевъдство” в МЗХ, по време на участието си в Национална кръгла маса на тема „Производство и маркетинг на българските биопродукти”, предава агенция “Фокус”.
“Все повече хора избират биологичните храни като храни с гарантирано качество заради тяхната безопасност и екологичния им начин на производство. Всички сме на ясно, че няма по-екологичен начин на производството от биологичното и по отношение на околната среда, и по отношение на човешкото здраве”, обясни Павлова.
По думите ѝ една от основните задачи на министерството на земеделието и храните е да информира българските потребители за ползата от биологично произведените храни. “Министерството трябва да гарантира една надеждна система за сертификация и контрол”, категорична бе Павлова. Тя определи биологичното производство като кауза и поздрави всички земеделци, които са избрали тази сфера на професионално развитие.