До утре над 110 пчелари показват продукция в Плевен

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Ще бъде избран най-проспериращия млад пчелар на България

До неделя, 11 февруари, ще продължи международното изложение-договаряне „Пчеларство 2024“, което отвори врати в Плевен на 8 февруари 2024 г. Организатор на 21-ото издание на форума са Областният пчеларски съюз и „Партнерс Експо“ ООД, с подкрепата на Община Плевен и Областна администрация. По традиция изложението се провежда в навечерието на деня на Свети Харалампий Чудотворец – закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед.

През тази година над 110 производителя, фирми и организации от сектор Пчеларство от различни държави взимат участие в изложението. Показват се пчеларски инвентар и оборудване, козметика, пчелни продукти, напитки, научна литература и други. Съпътстващата програма включва презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Поканени са лектори от Германия, Италия, Полша, Сърбия, Румъния и България, които ще представят своя опит, технологични новости и научни изследвания.

По време на последния заключителен ден ще бъдат връчени отличията „Крило на успеха“ и обявен носителят на наградата „Най-проспериращ млад пчелар на България`2023“.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА