До 8 юли чакат заявки на малки фирми за панаира в Гуаджоу

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

До 8 юли в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще очакват документите на малки и средни фирми, които искат да участват в тазгодишния панаир в Гуаджоу, който ще се проведе от 10 до 13 октомври. Агенцията е определена за член на бизнес-съвета Китай-Централна и Източна Европа (ЦИЕ), т. нар. инициативата 16+1. През последните години провинция Гуандун, в която се намира Гуанджоу се превърна в икономически най-развитата в Китай с население от над 80 млн. души.
CISMEF се провежда в POLY World Trade Center и е едно от големите многопрофилни търговски изложения в страната, организирано с подкрепата на Министерство на индустрията и информационните технологии, Държавната администрация за индустрия и търговия, както и Провинция Гуандун. Последното издание на CISMEF през 2015 г. се проведе на обща площ от 100 000 кв.м., като 20 000 кв.м. площ е с международно участие. Участие са взели над 3 000 компании от 31 китайски провинции, както над 20 чужди държави включително Южна Корея, Малайзия, Япония, Тайланд, Русия, Хонг-Конг и други. Общата стойност на реализираните сделки вследствие на участието възлиза на над 2 млрд. евро, като обхваща 324 договорени проекта и 319 бъдещи проекти. В предстоящото издание на изложбата страни-партньори са Кот д’Ивоар и Индия. Очакванията на организаторите са панаира да бъде посетен от над 200 000 посетители, включително 97 200 търговци от 86 държави.
По време на 13-тото издание на CISMEF е планирано да бъдат проведени 50 съпътстващи прояви, включително форуми, двустранни бизнес срещи, промоционални прояви, тематични уъркшопи и обучения. Целта на изложбата е запознаване на китайските делови среди с продукцията от страните от Централна и Източна Европа, с възможностите за взаимни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия.
Изложбата е от общ характер и секторите, които могат да бъдат представени са ХВП, козметика, текстил и облекла, обувки, шапки, чанти, играчки, занаяти, медикаменти, домакински електроуреди, електроника, информационни технологии, машини и оборудване, мебели, осветителни тела, керамика, строителни материали, услуги и други.

Китайската страна предоставя на всяка държава-участник безплатно стандартно оборудвани щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви. ИАНМСП организира колективното участие на български предприятия на националния щанд като предоставя на всеки участник стандартно оборудван изложбен щанд от 9 кв.м. (3,00м х 3,00м), поема разходите за консумативи и рекламира участниците. Освен това агенцията ще съдейства за издаване на китайска виза. Одобрените фирми за участие обаче следва да поемат всички други разходи, като допълнително оборудване и услуги свързани с участието, извън посочените, уточняват от ИАНМСП. В това влизат спедиция, митническа обработката и застраховка на експонатите; командироване и пребиваване на представител/и от предприятието – виза, пътни, дневни, квартирни, медицинска застраховка, както и застраховка на представителите на предприятието и експонатите.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements