До 2 октомври се кандидатства по интервенциите в сектор „Пчеларство“ чрез СЕУ

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути
До 23:59 часа на 2 октомври 2023 г. ще продължи приема на заявления за плащане по интервенциите в сектор „Пчеларство“ за 2023 г. Зареждането на подадените заявления в ИСАК ще става поетапно.

На интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие“ в секция Пчеларство е публикуван образец на заявлението за плащане, както и Ръководство за подаване на заявление за плащане по интервенциите в сектор „Пчеларство“.

За помощ при подаване на заявления за плащане, пчеларите могат да се обърнат и към Национална служба за съвети в земеделието през целия период на прием, включително и в неработни дни.

ДФЗ напомня на кандидатите, че в Системата за електронни услуги (СЕУ) са изпратени уведомителни писма за одобрение и договори за безвъзмездна финансова помощ на допустимите кандидати. През СЕУ се осъществява и цялата комуникация между администрацията и бенефициерите на ДФЗ. Кандидатите по интервенциите в сектор „Пчеларство“ подават документи за финансова подкрепа единствено чрез СЕУ с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Припомняме, че заявления по интервенциите в сектор „Пчеларство“ се приемаха между 17 и 26 юли в Системата за електронни услуги (СЕУ). В периода на прием бяха подадени 1365 заявления за подпомагане, като за всички кандидати има осигурен бюджет. Бюджетът по интервенциите за тази година е в размер на 10 091 365 лева.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА